Het goede leven

Ezel

Het is alweer een hele dikke en warme maand geleden dat ik voor het laatst iets plaatste en er is veel gebeurd in de tussentijd! Zo was er weer een open dag in juli die Daan deze keer in zijn eentje managede terwijl ik in de bossen van Olst samen met m’n zus een flinke wandeling maakte met ezel Fanny. Dat was een verjaardagscadeautje van haar aan mij en ik vond het ontzettend leuk! De ezel was erg lief, we hadden een rijkelijk gevulde picknickmand bij ons, de route was prachtig en last but not least het was heel gezellig samen met m’n zus.

Drone

Ondertussen kreeg Daan een heel leuk cadeautje te leen van zijn collega: een drone. Daar heeft hij prachtige beelden mee gemaakt van ons dorpje en ons huisje. Zowel jonge als oude (buur)jongetjes genoten van dit speelgoed. En terwijl onze buren het allereerste duurzame festival in Kleinhuizen ‘de Veldfuif’, aan het organiseren en voorbereiden waren, gingen wij als chauffeur en begeleiding mee met de Roden Girl Choristers voor een week naar Engeland. In Lincoln, Norwich, Cambridge en Ely zongen zij de sterren van de hemel tijdens een mis, een masterclass en in de evensongs. Het was een intensieve maar wederom prachtige week.

  • Klaar voor de open dag

Veldfuif

Bij thuiskomst vielen we met onze neus in de Veldfuif! Onze buren hadden veel werk verzet en het terrein was dan ook zeer festival waardig. Met een hoofdpodium, gemaakt van strobalen, voor de bandjes die versterkt speelden, een parcours voor de groene cross: hard fietsen op minifietsjes (ook voor volwassenen!), een aantal workshoplocaties, podia voor akoestische sessies op en rond de veranda’s van de tiny houses en een ‘Luisterfuif’ in de boomgaard waar je met een koptelefoon op een rustmomentje kon beleven en ondertussen kon luisteren naar de verhalen van de bewoners, zag het er zeer professioneel uit.

Mok

Natuurlijk was er ook genoeg te eten en te drinken: biologische frietjes bij de frietfiets, een geurige en smaakvolle, door een barista gemaakte, koffie of een biertje van de tap. Deze drankjes dienden wel genuttigd te worden in je eigen meegebrachte mok en als je die niet had, kon je er één aanschaffen van de kringloopwinkel. Zo zorgden we voor zo weinig mogelijk afval. Daan en ik hebben samen met onze buren flink wat verse pizza’s gebakken in de ‘buiten pizzaoven’ voor alle vrijwilligers en bandleden. Ik was me die dag een aantal keren zeer bewust van het feit dat het toch wel heel bijzonder is zo’n festival in je ‘tuin’. Een hele mooie ervaring. Ondanks de slechte weersvoorspelling, kwamen er toch nog flink wat bezoekers en werd het gezellig druk toen het zonnetje erbij kwam. Een zeer geslaagde eerste editie dus!

Zwemmen en buiten slapen

In de week erna moesten we allemaal een beetje bijkomen. Dat was goed mogelijk want de hitte deed in die week ook Kleinhuizen aan en als het zo warm is, moet je je tempo en je leven in en om je tiny house een beetje aanpassen. Marjolein Jonker scheef er een stukje over. Wij gingen erg veel zwemmen in het kanaal dat grenst aan ons terrein om af te koelen na een warme fietstocht vanaf ons werk en sliepen heerlijk, koel buiten onder een klamboe op onze veranda want binnen op onze slaapvide was het veel te warm om te kunnen slapen. Een zeil over de golfplaten van de veranda gaf overdag net iets meer schaduw en koelte.

Hangmat

Onze nieuwste aanwinst voor een nog relaxter leven is een hangmat. Twee palen gekocht bij de Hornbach gecombineerd met een van de buren geleende hangmat, levert een fijn schommel en wegsoes plekje op. Vanuit deze hangmat hebben we zicht op ons strookje met wilde bloemen, die sinds kort zeer uitbundig bloeien De bijen hebben er hun favoriete plekje van gemaakt. De sla, courgettes en tomaatjes in onze moestuin bakken doen ook erg hun best en belanden regelmatig op ons bord. De kippen van onze buurman groeien goed en kwamen laatst even met z’n vieren bij ons op bezoek. Ik geniet elke dag intens van deze prachtige plek en dit mooie bestaan.

Vrijheid

Ik kan natuurlijk een stukje schrijven over hoe mooi en fijn het hier is in ons kleine huisje en in ons dorpje en hoe ik geniet van het zwemmen in het kanaal bij warm weer, van ons moestuintje en van buiten eten aan onze nieuwe picknicktafel. Dus kortom: hoe ik geniet van de vrijheid hier. Maar de foto’s zeggen meer:

  • De burgemeester en een deel van het college op bezoek. Ze wierpen ook een blik in ons huisje

 

Open dag Kleinhuizen morgen 1 juni van 13.00 uur – 16.00 uur

We zijn aan het genieten van een weekje vrij en ondertussen hebben we gras gemaaid, houtsnippers gekruid, een strook aarde omgespit en ingezaaid (straks hopelijk wilde bloemen), horren gemaakt en wasjes gedraaid en opgehangen. Het is heerlijk weer dus wij en de poezen relaxen ook regelmatig even op de veranda.

We zijn klaar voor de open dag van morgen 1 juni in ons mooie dorpje Kleinhuizen. Van 13.00 uur – 16.00 uur is iedereen weer van harte welkom om de huisjes, inclusief die van ons, te bezichtigen. Het wordt prachtig weer, dus we rekenen op flink veel bezoekers.

Wellicht tot morgen!

  • Daan aan het spitten voor de aanleg van een strook met wilde bloemen

De kachel en de houtsnippers zijn gearriveerd

130 kg!

Er is veel gebeurd deze week in en rond ons tiny house. De pelletkachel (130 kg!) is dinsdag eindelijk bezorgd. De kachel hoeft in deze tijd van het jaar niet meer aan maar we hebben ‘m natuurlijk wel even uitgeprobeerd. Het vlammenspel is prachtig en er komt een heerlijke warmte vanaf. We zijn erg blij met het uiterlijk van de kachel, het maakt het interieur van het huisje helemaal af.

Snippers

Donderdag werd er een vrachtwagen met houtsnippers door de gemeente gebracht. Daan is flink met de kruiwagen in de weer geweest waardoor wij nu ook een looppad hebben naar ons huisje en daarnaast zijn we verbonden met onze buren. Er ligt nog een flinke bult dus alle paden kunnen indien nodig verse snippers krijgen. We krijgen nu geen natte schoenen meer als we ’s ochtends naar de fietsenstalling lopen en dat is wel erg prettig.

Daan heeft de veranda verder afgebouwd. We hebben een bloembak aan de reling gehangen en zaterdag kregen we een hanging basket vol met bloemen cadeau, dus ook die is opgehangen. Voor de schommelstoel hebben we een kussentje en een fijne imitatie schapenvacht gekocht. De poezen zijn ook dol op de veranda. Ze weten nog niet zo goed hoe ze het kattenluik open moeten krijgen maar als de deur open staat, banjeren ze lekker rond.

Lasagne

Onze buren hebben kortgeleden een pizzaoven gekocht. We hebben al van de verse pizza mogen genieten maar zaterdagavond hebben Daan en ik een lasagne gemaakt van verse pasta met behulp van de pastamachine voor in de oven. Het was een groot succes en de smaak was top. Het is erg gezellig om zo nu en dan met de buren in wisselende samenstellingen te eten.

Zondagochtend hadden we bezoek van family en van hen kregen we twee superleuke hangplantjes. Zeer passend bij ons huisje. Zondagmiddag heb ik in de kraam gestaan van Tiny Village Kleinhuizen op de duurzaamheidsmarkt in Nieuwegein. Naast informatie voor bezoekers konden kinderen een Tiny tuinkers tuintje maken. Er was veel belangstelling en het was erg geslaagd.

Het verslag van de initiatiefgroepenbijeenkomst waar we vorige week zaterdag bij waren staat nu op de website van Tiny House Nederland inclusief een link naar het filmpje dat Daan heeft gemaakt van deze dag

  • De langverwachte kachel

Van open dag tot schommelstoel

Open dag

Het is even rustig geweest op Annelieszoekt, maar des te drukker was het in ons leven. Het leven en wonen in ons tiny house bevalt heel erg goed, maar het levert ook allerlei werkzaamheden op zoals het uitgraven van de aanwezige waterleiding, het ingraven van de watertank waar we regenwater in opvangen, het zo praktisch mogelijk inrichten van ons huisje en de bouw van de veranda. Daarnaast hebben we op 4 mei ons huisje opengesteld voor de open dag in Kleinhuizen. Ondanks het buiige weer, kwamen er toch nog zo’n 60-80 bezoekers. We vonden het erg leuk om trots te kunnen vertellen over ons huisje. Mensen waren zeer geïnteresseerd en stelden veel vragen, dus na afloop hadden Daan en ik wel een beetje last van onze keel… Tijdens de dag stelden bezoekers o.a. vragen over hoe je de was doet in een tiny house. Voor iedereen die geïnteresseerd is: ik heb daar recent een blogje over geschreven op de website van Tiny House Nederland.

Schommelstoel

De maandelijkse bewonersmeeting van Kleinhuizen was deze keer in ons huisje, zodat we dit direct konden combineren met een housewarming. En dan merk je dat er toch veel meer mensen in een tiny house passen dan je misschien denkt! Ook zijn we nog bezig als vrijwilliger voor Tiny House Nederland (THN). Gisteren waren we bij de tweede landelijke initiatiefgroepen bijeenkomst in Culemborg. Daan heeft een mooi filmpje gemaakt, dat zeer binnenkort op youtube zal verschijnen en ik ben bezig met het schrijven van een blogje over de middag voor op de website van THN. Beide linkjes zal ik hier binnenkort delen. Onze poezendieren zijn al aardig gewend op hun nieuwe stekje en ze zijn vrijdag gechipt, waardoor ze binnenkort lekker naar buiten kunnen. Daan heeft in recordtempo een mooie veranda gemaakt en mijn wens ging in vervulling toen ik van hem een schommelstoel kreeg. Ik ben er heel erg blij mee!

  • De gezamenlijke grote picknicktafel in gebruik i.v.m. bezoek

Daar staan we dan!

Afgelopen zaterdag is ons huisje op zijn tijdelijke bestemming aangekomen in de mooie tiny village Kleinhuizen. Het is hier in de boomgaard prachtig! Alles staat in bloei, de paarden staan in de wei ernaast en er zijn veel ganzen met kindjes. We hebben een vakantiegevoel en zijn ondertussen lekker aan het inrichten en klussen.

 

Anneliesheeftgevonden.nl: ons tiny house gaat a.s. zaterdag naar Nieuwegein!

Kleinhuizen

We hebben een tijdelijke plek gevonden!  De bouw van ons tiny house gaat nu supersnel dus a.s. zaterdag wordt ons huisje naar Nieuwegein gereden! We gaan voor een paar maanden staan op een prachtige plek in Kleinhuizen. Daar staan nu al 8 huisjes en wij mogen er ook een tijdje staan. Ondertussen zoeken we door naar een plek voor langere tijd. Zeist is nog steeds in beeld en daarnaast kijken we naar andere mogelijke plaatsen.

Van idee tot tiny house

In de afgelopen week is er weer van alles gebeurd in ons huisje: de douche is klaar, de accu’s zijn geïnstalleerd, de schuifdeur voor de badkamer is gemaakt, de schuifdeuren op de vliering zijn klaar, de disselkast heeft mooie witte deurtjes gekregen en er is een spiegelkastje voor in de badkamer gemaakt. Het wordt heel mooi! Het is erg leuk om te zien dat alle ideeën nu daadwerkelijk uitgevoerd zijn en worden.

  • De gezamenlijke grote picknicktafel in gebruik i.v.m. bezoek