De kachel en de houtsnippers zijn gearriveerd

130 kg!

Er is veel gebeurd deze week in en rond ons tiny house. De pelletkachel (130 kg!) is dinsdag eindelijk bezorgd. De kachel hoeft in deze tijd van het jaar niet meer aan maar we hebben ‘m natuurlijk wel even uitgeprobeerd. Het vlammenspel is prachtig en er komt een heerlijke warmte vanaf. We zijn erg blij met het uiterlijk van de kachel, het maakt het interieur van het huisje helemaal af.

Snippers

Donderdag werd er een vrachtwagen met houtsnippers door de gemeente gebracht. Daan is flink met de kruiwagen in de weer geweest waardoor wij nu ook een looppad hebben naar ons huisje en daarnaast zijn we verbonden met onze buren. Er ligt nog een flinke bult dus alle paden kunnen indien nodig verse snippers krijgen. We krijgen nu geen natte schoenen meer als we ’s ochtends naar de fietsenstalling lopen en dat is wel erg prettig.

Daan heeft de veranda verder afgebouwd. We hebben een bloembak aan de reling gehangen en zaterdag kregen we een hanging basket vol met bloemen cadeau, dus ook die is opgehangen. Voor de schommelstoel hebben we een kussentje en een fijne imitatie schapenvacht gekocht. De poezen zijn ook dol op de veranda. Ze weten nog niet zo goed hoe ze het kattenluik open moeten krijgen maar als de deur open staat, banjeren ze lekker rond.

Lasagne

Onze buren hebben kortgeleden een pizzaoven gekocht. We hebben al van de verse pizza mogen genieten maar zaterdagavond hebben Daan en ik een lasagne gemaakt van verse pasta met behulp van de pastamachine voor in de oven. Het was een groot succes en de smaak was top. Het is erg gezellig om zo nu en dan met de buren in wisselende samenstellingen te eten.

Zondagochtend hadden we bezoek van family en van hen kregen we twee superleuke hangplantjes. Zeer passend bij ons huisje. Zondagmiddag heb ik in de kraam gestaan van Tiny Village Kleinhuizen op de duurzaamheidsmarkt in Nieuwegein. Naast informatie voor bezoekers konden kinderen een Tiny tuinkers tuintje maken. Er was veel belangstelling en het was erg geslaagd.

Het verslag van de initiatiefgroepenbijeenkomst waar we vorige week zaterdag bij waren staat nu op de website van Tiny House Nederland inclusief een link naar het filmpje dat Daan heeft gemaakt van deze dag

  • De langverwachte kachel

Van open dag tot schommelstoel

Open dag

Het is even rustig geweest op Annelieszoekt, maar des te drukker was het in ons leven. Het leven en wonen in ons tiny house bevalt heel erg goed, maar het levert ook allerlei werkzaamheden op zoals het uitgraven van de aanwezige waterleiding, het ingraven van de watertank waar we regenwater in opvangen, het zo praktisch mogelijk inrichten van ons huisje en de bouw van de veranda. Daarnaast hebben we op 4 mei ons huisje opengesteld voor de open dag in Kleinhuizen. Ondanks het buiige weer, kwamen er toch nog zo’n 60-80 bezoekers. We vonden het erg leuk om trots te kunnen vertellen over ons huisje. Mensen waren zeer geïnteresseerd en stelden veel vragen, dus na afloop hadden Daan en ik wel een beetje last van onze keel… Tijdens de dag stelden bezoekers o.a. vragen over hoe je de was doet in een tiny house. Voor iedereen die geïnteresseerd is: ik heb daar recent een blogje over geschreven op de website van Tiny House Nederland.

Schommelstoel

De maandelijkse bewonersmeeting van Kleinhuizen was deze keer in ons huisje, zodat we dit direct konden combineren met een housewarming. En dan merk je dat er toch veel meer mensen in een tiny house passen dan je misschien denkt! Ook zijn we nog bezig als vrijwilliger voor Tiny House Nederland (THN). Gisteren waren we bij de tweede landelijke initiatiefgroepen bijeenkomst in Culemborg. Daan heeft een mooi filmpje gemaakt, dat zeer binnenkort op youtube zal verschijnen en ik ben bezig met het schrijven van een blogje over de middag voor op de website van THN. Beide linkjes zal ik hier binnenkort delen. Onze poezendieren zijn al aardig gewend op hun nieuwe stekje en ze zijn vrijdag gechipt, waardoor ze binnenkort lekker naar buiten kunnen. Daan heeft in recordtempo een mooie veranda gemaakt en mijn wens ging in vervulling toen ik van hem een schommelstoel kreeg. Ik ben er heel erg blij mee!

  • De gezamenlijke grote picknicktafel in gebruik i.v.m. bezoek

Daar staan we dan!

Afgelopen zaterdag is ons huisje op zijn tijdelijke bestemming aangekomen in de mooie tiny village Kleinhuizen. Het is hier in de boomgaard prachtig! Alles staat in bloei, de paarden staan in de wei ernaast en er zijn veel ganzen met kindjes. We hebben een vakantiegevoel en zijn ondertussen lekker aan het inrichten en klussen.

 

Anneliesheeftgevonden.nl: Tiny Tokyo gaat a.s. zaterdag naar Nieuwegein!

Kleinhuizen

We hebben een tijdelijke plek gevonden!  De bouw van ons tiny house gaat nu supersnel dus a.s. zaterdag wordt ons huisje naar Nieuwegein gereden! We gaan voor een paar maanden staan op een prachtige plek in Kleinhuizen. Daar staan nu al 8 huisjes en wij mogen er ook een tijdje staan. Ondertussen zoeken we door naar een plek voor langere tijd. Zeist is nog steeds in beeld en daarnaast kijken we naar andere mogelijke plaatsen.

Van idee tot tiny house

In de afgelopen week is er weer van alles gebeurd in Tiny Tokyo: de douche is klaar, de accu’s zijn geinstalleerd, de schuifdeur voor de badkamer is gemaakt, de schuifdeuren op de vliering zijn klaar, de disselkast heeft mooie witte deurtjes gekregen en er is een spiegelkastje voor in de badkamer gemaakt. Het wordt heel mooi! Het is erg leuk om te zien dat alle ideeën nu daadwerkelijk uitgevoerd zijn en worden.

  • De gezamenlijke grote picknicktafel in gebruik i.v.m. bezoek

Tiny Tokio project in progress

Ver gevorderd

De bouw van ons Tiny House is al ontzettend ver gevorderd. We werden vanmiddag in Leiden echt verrast door het resultaat. Alle wanden staan, de slaaploft en de kleine loft zijn al gemaakt, het keukenraam en het raam in de douche zijn uitgezaagd, het gedeelte naar de douche/wc is afgetimmerd, het mooie houten plafond zit erin en ga zo maar door.

Maar ik kan het wel proberen te verwoorden, je kunt beter het filmpje bekijken dat Daan vanmiddag heeft gemaakt:

Elektra

We hebben al een paar keer een Tiny House in aanbouw gezien bij Ties, maar nu is het echt óns huisje! Superleuk om daar in rond te lopen en alle details door te nemen en beslissingen door te geven. Alle beslissingen i.v.m. elektra, lichtpunten, schakelaars etc. laat ik altijd graag aan Daan over, ik ben blij dat hij dat goed snapt en dat hij precies weet wat hij wil op dat gebied want het is niet echt mijn kwaliteit:-)

Tiny Tokio

We hebben ook een keuze gemaakt in de gevelbekleding: het is donkergroen geworden! Ons Tiny House (of Tiny Tokio zoals Ties het noemt) moet een Japanse look krijgen van binnen, dus rustig en natuurlijk en we denken dat donkergroen voor de buitenkant goed past bij dit natuurgevoel.

Volgende week vrijdag gaan we weer een kijkje nemen. We zijn benieuwd wat er dan allemaal weer is gebeurd!

Het bouwen gaat door!

Afgelopen donderdagmorgen is Daan weer even gaan kijken bij de bouw van ons huisje in Leiden. Het schiet aardig op! Er staan al wanden en we moeten gaan beslissen welke gevelbekleding we willen. In eerste instantie wilden we donkerblauw maar er zijn veel meer opties en bovendien was ons oude (houten) huis al blauw gebeitst, dus om nu weer voor blauw te kiezen… Maar welke kleur moet het dan worden? En welke kleur kiezen we voor de dakplaten? Keuzes, keuzes, keuzes. We gaan vanavond maar even knopen doorhakken want dan kan Ties gaan bestellen.

Daarnaast moeten we kranen, een geiser, een koelkast, een keukenblad, douchekop en stang en nog meer zaken aanschaffen. Erg leuk om te doen! Donderdagmiddag gaan we samen weer bij Ties kijken. Ik ben benieuwd hoe ver de bouw van ons Tiny House dan al is gevorderd!