Plannen en ideeën

Nordic Fire

We zijn enthousiast over de pelletkachel. In de kleine showroom waar we afgelopen zaterdag waren, stond een kacheltje aan: wat een fijne warmte! Het mooie is dus dat de temperatuur goed regelbaar is. De eigenaar van het bedrijf in Harkema, die alle tijd nam om ons te informeren, raadde ons aan om een bedrijf in de buurt te zoeken voor het geval er onderhoud gepleegd moet worden of wanneer er iets is met de kachel. Vandaag waren we bij een zaak in Montfoort, maar daar vonden we de totaalprijs met installatie wat hoog, dus we kijken nog even verder. We hebben een mooi model gezien van Nordic Fire

Kacheltje met opbergruimte

We willen onder het kacheltje een kast/opbergruimte laten maken voor de pelletkorrels. We hebben allerlei wensen besproken waaronder nieuwe ideeën wat betreft een eethoekje/werkhoekje. We gaan nu aan de slag met tekenen en knopen doorhakken zodat we straks een concreet plan hebben. Omdat we de slaapvide deels willen afsluiten i.v.m. de katten moeten we de ramen gaan verplaatsen of anders gaan verdelen. Grappig om te merken dat door onze ideeën de indeling en het uiterlijk van het Tiny House anders wordt.

We merkten donderdagavond dat het handig was dat we in het (nog te koop staande) huisje in Leiden rond konden lopen om zo te zien wat de uitwerking was van onze ideeën. De vrijdag voor kerst gaan we dat nogmaals doen en dan wordt het plan definitief en kunnen o.a. de kozijnen besteld worden. Thijs de Jong van de stoffeerderij in IJsselstein waar we de kussens voor de bank laten maken, gaat dan ook een kijkje nemen.

Tiny House by night Foto: Daan de Vries

Wagondelen

We zijn ook nog op zoek naar een mooie, sterke vloer en zoals eerder gezegd leek een bamboevloer ons een goed (en duurzaam) idee. Maar Daan kwam deze week met het idee om een gebruikte vloer of vloerdelen te gebruiken. Vanmiddag zijn we bij een loods in Eemnes geweest waar ze oude bouwmaterialen verkopen en ook oude eiken wagondelen. Maar deze wagondelen kosten 125,00 euro per m2 en dat vinden we toch wel prijzig. Ze hadden ook planken uit een oud klooster en oude gymzaalvloeren. Toch wel een erg leuk idee om een oude vloer weer een  nieuwe functie te geven.

Levenstijl 

Afgelopen dinsdagavond was ik bij de kennismakingsbijeenkomst van de werkgroep PR/Media van Tiny House Nederland (THN). We waren met acht enthousiastelingen en ik ga met een aantal van hen voor de website schrijven. Binnenkort hebben we de tweede meeting waarin we concreet taken gaan verdelen. Het was ontzettend leuk om samen te komen met mensen met hetzelfde ideaal en dezelfde visie. Zoals Natasja aangaf, zij woont met haar man Gebrand in Kleinhuizen in Nieuwegein, gaat het niet alleen om kleiner wonen maar zit er een hele levenstijl en visie achter het wonen in een Tiny House. Heel fijn om dit met anderen te delen en straks dus ook via de website uit te kunnen dragen.

Eén reactie

  1. Jullie droomhuis wordt steeds tastbaarder ; het wordt nu heel echt! Superleuk!

Reacties zijn gesloten.