Boeken, sneeuw en kozijnen

Boeken

We zijn weer wat verder gekomen in het proces van ontspullen. De boekenkasten in de woonkamer zijn leeg en de boekenkasten in de achterkamer van het huis zijn niet alleen leeg, maar ook al verkocht via Marktplaats. We kregen nog 40,00 euro voor de drie Billy kasten. De kasten in de woonkamer van MDF-Italia gaan a.s vrijdag naar mijn vader. Hij krijgt ze in bruikleen. En tja dan de boeken, we hebben van de zomer al veel naar de kringloop gedaan en ook nu ligt er weer een flinke stapel klaar. We hebben toch ook nog 10 dozen met boeken bij m’n broer op zolder gezet. Superlief dat hij ze voor ons wil opslaan. We vinden het lastig om ze weg te doen en bovendien maken we in de toekomst misschien wel een bibliotheek met deze boeken zodat ook anderen er plezier van kunnen hebben. Er gaat ook nog een klein stapeltje boeken mee naar ons Tiny House. De vitirnekast in de woonkamer is ook verkocht en na kerst komt iemand de Chinese kast ophalen. Ons huis wordt dus steeds iets leger.

Sneeuw

Afgelopen zondag toen er een prachtig laagje sneeuw in het bos bij Lage Vuursche lag, hebben we het vakantiehuisje opgezocht waar we vanaf 1 februari in zullen verblijven. Het ziet er erg sfeervol uit! We hebben een mail gestuurd naar de verhuurder om te horen of we de verblijfsperiode kunnen verlengen omdat we van Ties begrijpen dat het huisje waar hij nu mee bezig is, half februari waarschijnlijk klaar is. Het gaat dus toch allemaal iets langer duren.

Kozijnen

Vrijdag hebben we in het Tiny House dat in Leiden te koop staat onze plannen verder uitgewerkt. We hebben bepaald hoe groot en waar we de ramen willen hebben zodat ze de maten hebben en de kozijnen besteld kunnen worden. De kozijnen kun je zo bestellen dat ze al in de juiste kleur zijn gespoten, ideaal. Ook de trailer kan hij al gaan bestellen. De stoffeerder Thijs de Jong was ook aanwezig. We hebben onze ideeën in verband met de zitbank en het eet/werk zitje dat in de keuken moet komen, uitgelegd en daar gaat Thijs de kussens/stoffering voor maken. Erg leuk om een tijdje in een Tiny House te zitten en te kijken wat voor ons gaat werken. De inrichting van het huisje wordt steeds concreter.