Hoe gaat het nu?

De afgelopen weken zijn we druk geweest met het verkoopklaar maken van onze huidige woning. De foto’s zijn gemaakt en morgen komt het huis op Funda.  De eerste bezichtigingen zijn zelfs al gepland. Spannende ontwikkelingen! We hebben een fijne, betrokken makelaar gevonden.

Lekker hoog

Afgelopen maandag zijn we weer bij de bouwer geweest. Hij is druk bezig met de bouw van zijn demo Tiny House. Wat een hoogte heeft dit model! Geweldig! Voor Daan erg prettig gezien zijn lengte maar ook voor mij: het geeft een heerlijk ruimtelijk gevoel, helemaal als de ramen er straks in gezet worden. Ik ben zo benieuwd naar het resultaat!

Terwijl we in het huisje staan, komt Daan met het idee om de douche en het toilet niet tegenover elkaar te plaatsen maar naast elkaar zodat we aan de andere kant van het huisje flink wat bergruimte overhouden voor o.a. de wasmachine en kleding. We beginnen direct enthousiast te slepen met verschillende formaten douchebakken en het droogtoilet en de bouwer plaatst een tijdelijk wandje. Wat een tof resultaat! Daarnaast maken we een planning. De bouwer kan voor ons rond half november gaan bouwen en in principe kunnen we er voor de kerst dan in. Hoe leuk is dat?! Vooral omdat we dan 2 weken vrij zijn. Ik zie de kerstverlichting al aan ons huisje hangen.

Natuurlijk is deze planning onder voorbehoud: ons huis moet voor die tijd verkocht worden en er moet geen uitloop zijn bij de bouw van de andere projecten. Maar het is zo leuk om nu een datum te hebben!
Over 2 weken gaan we weer naar Leiden. Dan is dit Tiny House zo goed als klaar en kunnen wij kijken wat we ervan vinden en aangeven wat onze wensen zijn. Zin in! Voordat we naar huis gaan, probeer ik het droogtoilet nog even uit…

Zoektocht

Het zoeken naar een plek is leuk maar ook best lastig. Gelukkig, zoals gezegd, hebben we een tijdelijke plek op een camping gevonden. Het geeft erg veel rust dat we in ieder geval ergens kunnen staan op het moment dat ons huisje klaar is. Helaas werden onze plannen pas concreet nadat in Nieuwegein een prachtige plek ontstond voor tien huisjes. We zijn op de eerste open dag geweest. Een hele toffe plek tussen het groen en de bomen en aan het water. Er is een vergunning verleent tot september 2019 en daarna zal er gebouwd gaan worden.

We zijn verder gaan zoeken en hebben de gemeente Nieuwegein aangeschreven en die zijn serieus op zoek gegaan voor ons naar een stukje gemeentegrond. Helaas heeft de gemeente maar weinig eigen grond en het stuk dat in aanmerking kwam, is gezien de geluidsoverlast (snelweg vlakbij) geen geschikte plek om te wonen.

Er blijkt een initiatief te zijn in Leusden om met meerdere Tiny House geïnteresseerden/bewoners een campingterrein te kopen. We hebben ons aangesloten bij één van de werkgroepjes en zeer binnenkort gaan we naar de eerste bijeenkomst. Ik ben benieuwd.

Daarnaast heb ik afgelopen weekend een mail gestuurd naar de gemeente Zeist. Het blijkt dat men kartrekkers zoekt voor het realiseren van een Tiny House Village in Zeist. De zoektocht gaat dus onverminderd door!