Maar waarom???

Deze vraag krijgen we natuurlijk vaak wanneer we vertellen dat we in een Tiny House willen gaan wonen. Want waarom zou je zoooo klein willen gaan wonen? Het is eigenlijk een combinatie van redenen. We willen graag zelfvoorzienend zijn, dus we krijgen straks o.a. zonnepanelen en een systeem dat regenwater opvangt en dit zuivert, met het idee om onze voetafdruk te verkleinen. We zijn al goed op weg natuurlijk door geen vlees te eten. Ook het leven met véél minder spullen, alleen de zaken die echt nodig zijn, spreekt ons aan. We zijn dus al een tijdje bezig met ontspullen.

Side Hustle

Daarnaast willen we heel graag een vrijstaand huis in een groene omgeving en dit is redelijk onbetaalbaar, of wél betaalbaar maar dan met een dikke hypotheek en daar willen we juist vanaf. Dat is dan ook de volgende reden: lagere maandlasten. We moeten straks nog een deel lenen voor ons Tiny House maar dat is volgens onze berekeningen in zo’n 2 jaar afbetaald. En dan wordt het pas echt leuk want dan hebben we nauwelijks vaste lasten meer en kunnen we wellicht een dag minder gaan werken en daarnaast een ‘Side Hustle’ beginnen. Maar last but not least: Het is gewoon een ontzettend leuk avontuur!