Wat vindt onze omgeving?

De meeste mensen in onze omgeving reageren erg positief op onze plannen en dat is heel leuk als je zelf overloopt van enthousiasme. Maar soms weten mensen niet precies wat een Tiny House is. Een collega van mij zei nadat ik het haar vertelde en zij blijkbaar dacht dat we een vakantiehuisje zouden gaan kopen: ‘Oh ok, je bedoelt dat je er echt in gaat wónen?!?’. Blijkbaar is er soms ook een associatie met een woonwagen want laatst werden we Pipo de Clown en Mammaloe genoemd.

Logeerkamer

Veel mensen vinden het erg leuk voor ons maar durven het zelf niet aan, want ze kunnen hun schoenen/kledingcollectie niet missen of zijn bang dat hun relatie er niet tegen bestand is. In dit kader kreeg ik een geweldige tip van een andere collega. Omdat we straks toch op een camping staan, kunnen we een tentje opzetten op een veld verderop en als ik Daan dan even zat ben, kan hij in ‘de logeerkamer’ gaan slapen.  Hilarisch toch? Toen Daan aan iemand vertelde dat ons huis te koop staat, vroeg hij: ‘Oh, jullie gaan groter wonen?’ Vond ik ook lollig. Vandaag hoorde ik een gesprekje tussen twee buurjongetjes die voor ons huis naast het ‘Te koop’ bord stonden: De één zei ‘Jullie buren gaan verhuizen hè? ‘ja, zei de ander, ‘ze gaan in een héééél klein huisje wonen. Een soort caravan zeg maar’.

Er heeft zich sinds kort overigens een nieuw fenomeen aangediend. Mensen vragen aan ons wat we met bepaalde spullen van plan zijn. Zo informeerde een vriendin naar het formaat van onze tv, een vriend vroeg zich af of we onze automatische kattenbak meenemen naar het Tiny House en collega’s van Daan waren op zoek naar spullen voor iemand die gaat scheiden. Nou, we zullen aan al deze mensen denken wanneer het huis is verkocht en we van meer spullen afscheid gaan nemen!