Het goede leven

Ezel

Het is alweer een hele dikke en warme maand geleden dat ik voor het laatst iets plaatste en er is veel gebeurd in de tussentijd! Zo was er weer een open dag in juli die Daan deze keer in zijn eentje managede terwijl ik in de bossen van Olst samen met m’n zus een flinke wandeling maakte met ezel Fanny. Dat was een verjaardagscadeautje van haar aan mij en ik vond het ontzettend leuk! De ezel was erg lief, we hadden een rijkelijk gevulde picknickmand bij ons, de route was prachtig en last but not least het was heel gezellig samen met m’n zus.

Drone

Ondertussen kreeg Daan een heel leuk cadeautje te leen van zijn collega: een drone. Daar heeft hij prachtige beelden mee gemaakt van ons dorpje en ons huisje. Zowel jonge als oude (buur)jongetjes genoten van dit speelgoed. En terwijl onze buren het allereerste duurzame festival in Kleinhuizen ‘de Veldfuif’, aan het organiseren en voorbereiden waren, gingen wij als chauffeur en begeleiding mee met de Roden Girl Choristers voor een week naar Engeland. In Lincoln, Norwich, Cambridge en Ely zongen zij de sterren van de hemel tijdens een mis, een masterclass en in de evensongs. Het was een intensieve maar wederom prachtige week.

  • Klaar voor de open dag

Veldfuif

Bij thuiskomst vielen we met onze neus in de Veldfuif! Onze buren hadden veel werk verzet en het terrein was dan ook zeer festival waardig. Met een hoofdpodium, gemaakt van strobalen, voor de bandjes die versterkt speelden, een parcours voor de groene cross: hard fietsen op minifietsjes (ook voor volwassenen!), een aantal workshoplocaties, podia voor akoestische sessies op en rond de veranda’s van de tiny houses en een ‘Luisterfuif’ in de boomgaard waar je met een koptelefoon op een rustmomentje kon beleven en ondertussen kon luisteren naar de verhalen van de bewoners, zag het er zeer professioneel uit.

Mok

Natuurlijk was er ook genoeg te eten en te drinken: biologische frietjes bij de frietfiets, een geurige en smaakvolle, door een barista gemaakte, koffie of een biertje van de tap. Deze drankjes dienden wel genuttigd te worden in je eigen meegebrachte mok en als je die niet had, kon je er één aanschaffen van de kringloopwinkel. Zo zorgden we voor zo weinig mogelijk afval. Daan en ik hebben samen met onze buren flink wat verse pizza’s gebakken in de ‘buiten pizzaoven’ voor alle vrijwilligers en bandleden. Ik was me die dag een aantal keren zeer bewust van het feit dat het toch wel heel bijzonder is zo’n festival in je ‘tuin’. Een hele mooie ervaring. Ondanks de slechte weersvoorspelling, kwamen er toch nog flink wat bezoekers en werd het gezellig druk toen het zonnetje erbij kwam. Een zeer geslaagde eerste editie dus!

Zwemmen en buiten slapen

In de week erna moesten we allemaal een beetje bijkomen. Dat was goed mogelijk want de hitte deed in die week ook Kleinhuizen aan en als het zo warm is, moet je je tempo en je leven in en om je tiny house een beetje aanpassen. Marjolein Jonker scheef er een stukje over. Wij gingen erg veel zwemmen in het kanaal dat grenst aan ons terrein om af te koelen na een warme fietstocht vanaf ons werk en sliepen heerlijk, koel buiten onder een klamboe op onze veranda want binnen op onze slaapvide was het veel te warm om te kunnen slapen. Een zeil over de golfplaten van de veranda gaf overdag net iets meer schaduw en koelte.

Hangmat

Onze nieuwste aanwinst voor een nog relaxter leven is een hangmat. Twee palen gekocht bij de Hornbach gecombineerd met een van de buren geleende hangmat, levert een fijn schommel en wegsoes plekje op. Vanuit deze hangmat hebben we zicht op ons strookje met wilde bloemen, die sinds kort zeer uitbundig bloeien De bijen hebben er hun favoriete plekje van gemaakt. De sla, courgettes en tomaatjes in onze moestuin bakken doen ook erg hun best en belanden regelmatig op ons bord. De kippen van onze buurman groeien goed en kwamen laatst even met z’n vieren bij ons op bezoek. Ik geniet elke dag intens van deze prachtige plek en dit mooie bestaan.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.