Verhuisd met sterallures?

Het was lang stil vanaf mijn kant maar er is dan ook heel veel gebeurd en dat kost energie dus de energie om een stukje te schrijven was er even niet. Sinds 1 oktober staan we met ons huisje op voormalig Kamp van Zeist in de gemeente Zeist, aan de rand van Soesterberg en niet geheel onbelangrijk: met het Zeister bos als onze achtertuin. Het terrein, dat nu nog een grote zandvlakte is, heeft veel verschillende bestemmingen gekend en zal in de toekomst teruggegeven worden aan de natuur. In de tussentijd gaan wij, in samenwerking met leegstandsbeheerder HOD en eigenaar Rijksvastgoedbedrijf, waken over het terrein en het een zetje geven in de goede richting: natuur. Wij gaan het terrein bewonen met in totaal 15 huisjes, een uitbreiding van Kleinhuizen Nieuwegein.

Snel schakelen

In de laatste week van september moesten we snel schakelen: samen met de buren Mike en Floor moesten we in dat laatste weekend met onze huisjes verplaatsen naar het Kamp van Zeist omdat er per 1 oktober geen bewaking meer op het terrein aanwezig zou zijn. Alle benodigde vergunningen werden op zeer korte termijn geregeld dus moesten wij onze belofte inlossen: namelijk de toezegging dat we binnen een week kunnen verplaatsen naar een nieuwe locatie. En dat is gelukt! Het was een flinke fysieke actie: veranda afbouwen, watertank uitgraven, zonnepanelen loskoppelen, alle losse spullen in dozen en de meubels uit het huisje halen. Daarbij is het ook best wel spannend om achter je huisje aan te rijden op de snelweg! Op de nieuwe plek moest alles natuurlijk weer worden aangesloten en opgebouwd. Gaten en geulen voor de watertank en riolering/elektra moesten worden gegraven en de veranda, die hier een andere look krijgt, is deels weer opgebouwd door Daan en nu zijn we al weer aardig ingeburgerd hier op de nieuwe plek.

Energie

We genieten ontzettend van de rust en het bos om ons heen. De herfst is zo prachtig! Ik ben erg dankbaar dat ik hier mag wonen. Ondertussen staan we er al lang niet meer met twee huisjes want bijna elk weekend komt er wel een huisje vanuit Nieuwegein hier naar toe en inmiddels ook vanaf andere plekken rond Utrecht want ook voor de overige zeven plekken hebben we enthousiaste tiny house bewoners kunnen vinden. De teller staat nu op negen. Ik krijg erg veel energie van deze nieuwe ontwikkelingen en het is fantastisch om met alle ‘oude’ buren en een club nieuwe mensen deze plek tot een mooie groene leefomgeving te maken.

Zand

Het enige nadeel van deze plek op dit moment is het zand. De grote betonnen stelconplaten die op dit terrein lagen, zijn grotendeels verwijderd en daaronder ligt zand, heel veel zand. Dit vind je vervolgens overal in huis en in zelfs in je bed! Maar de aanbouw van de veranda en een goede voetenveger helpt en het is fijn dat het even niet zoveel regent. Alhoewel we de buien nog steeds erg waarderen in verband met het vullen van onze watertank. En wie woont er nu op zo’n unieke plek vrijstaand midden in het bos?

Dikke vrienden

De poezen zijn natuurlijk ook mee verhuisd en ze hebben zich dapper geweerd tijdens alle verhuisperikelen. Het fijne is dat ze alleen maar hoeven te wennen aan een nieuwe plek want het huisje is voor hen bekend. Het zijn nooit dikke vrienden geweest, maar ze hebben nu beide een favoriet plekje in huis gevonden: een schapenvachtje op de bovenste traptrede. Dus gooiden ze hun principes overboord en liggen ze regelmatig met z’n tweetjes dicht tegen elkaar aan op dit fijne plekje. Ik zou er zo zelf willen gaan liggen.

De stem van Daan

We genieten op deze nieuwe plek, maar hebben gelukkig nog prachtige foto’s en filmbeelden van onze oude plek in Nieuwegein waar we zo’n mooi voorjaar en een prachtige zomer hebben beleefd. Vlak voor onze verhuizing kwam er namelijk een fotograaf langs die foto’s van ons, de poezen en ons huisje heeft gemaakt voor de FBTO. We dachten dat dit in twee uurtjes gepiept zou zijn, maar het werd een flinke fotoshoot van een aantal uren! Het was wel ontzettend leuk om mee te maken. We konden goed opschieten met de fotograaf Erik Karst en hij heeft echt prachtige foto’s gemaakt. Daarnaast kregen we Jort Kelder met een cameraploeg op bezoek voor het televisieprogramma ‘De staat van het Klimaat’. Daan en ik zijn ook nog bij de live-uitzending geweest. Alweer zo’n toffe ervaring! De grappigste reactie kwam van een collega van Daan die in de keuken stond en erg verbaasd was toen ze ineens de stem van Daan vanuit haar huiskamer hoorde 🙂

Sinterklaasjournaal

In oktober deden we boodschappen bij de Plus in Soesterberg en zagen daar Youp van ’t Hek voor een camera een verhaaltje doen over pepernoten. We waren dit voorval geheel vergeten, totdat een studiegenoot van Daan appte: ‘Ik heb je in het Sinterklaasjournaal gezien!’ En ja hoor, het filmpje terugkijkend, zie je ons achter Youp langs lopen de winkel in. Mijn collega’s willen inmiddels mijn handtekening en houden hun hart vast wat betreft mijn sterallures….