Een verlichte veranda en koud water

Toen ik woensdag aan het einde van de middag thuis kwam en in de regen het donkere terrein over fietste, ging er ineens kerstverlichting aan bij ons huisje, sterker nog bij onze veranda! ’s Ochtends was er alleen nog het dek van de veranda en aan het einde van de dag stond er een prachtige overkapping van Douglas hout mét lampjes. Wat een verrassing! Daan was die dag met zijn broer en een vriend flink aan de klus geweest en toen ik aan kwam fietsten deed hij op afstand de verlichting aan. Heel fijn om weer een overkapping te hebben, voor zandschoenen, paraplu’s, regenpakken en waar het rek met was droog kan staan. Daarnaast kunnen er plantjes hangen en mijn schommelstoel heeft weer een plekje gekregen, die overigens wel een schuur- en verfbeurt kan gebruiken na alle regen.

Appeltaart en thee

Er is nog een andere overkapping in de maak hier op het terrein voor een gezamenlijke vuurplaats. Aangezien er hier straks 15 huisjes staan en we dus uitgroeien tot een flinke groep mensen, is het handig om voor overleg zo’n plek te hebben. Daarnaast is het ook gezellig! Vrijdag heb ik geholpen met brengen van appeltaart en thee 😉 en ik heb geassisteerd met het aangeven van boor/schroefmachines en schroeven, moet ook gebeuren.

Inventief

Het koude weer van de afgelopen dagen levert mooie plaatjes op van witte bomen en plantjes, maar zorgde ook voor wat ongemak. Zaterdagavond kwamen we erachter dat er geen warm water meer uit de kraan kwam. Daan probeerde van alles en las de gebruiksaanwijzing er op na, maar kon er ook samen met buurman Mike in eerste instantie geen oplossing voor vinden. Daan had wel het idee dat het te maken had met de vorstbeveiliging die op de geiser zit en dat deze omdat het te koud wordt in de disselkast dan stopt met de warmwatertoevoer. Hij leende een kacheltje bij onze nieuwe buren Sandor en Tula, zette deze in de disselkast en na verloop van tijd, hadden we weer warm water! We gaan nu ook zo’n kacheltje aanschaffen en Daan gaat het zo inrichten met tijdschakelaar etc dat het kacheltje gaat verwarmen op het moment dat het te koud wordt in de dissel. Je (in ieder geval Daan) wordt erg inventief van wonen in een tiny house.

Park Vliegbasis Soesterberg

Zondag hebben we onze nieuwe woonomgeving weer wat verder verkend en hebben we gewandeld op Park vliegbasis Soesterberg. Een hele bijzondere plek waar je in de natuur kunt wandelen en op de voormalige landingsbaan, waar oude vliegtuigen zijn gestald. Er is ook een museum waar Daan en ik de volgende keer eens willen kijken.